Kilpailuta asuntolainat ja säästä tuhansia euroja

Asuntolainan kilpailutus on yksi tärkeimmistä asioista, joita asunnonostaja voi tehdä säästääkseen rahaa. Kilpailuta asuntolaina vaikka heti tänään ja voit säästää jopa tuhansia euroja korkojen ja muiden kulujen muodossa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi ja miten asuntolainat kannattaa kilpailuttaa. Artikkelissa on myös vinkkejä lainatarjousten vertailuun ja neuvotteluun pankkien kanssa.

Miksi asuntolainat kannattaa kilpailuttaa?

Asuntolainan kilpailuttaminen on tärkeää, koska pankkien korkomarginaalit ja muut kulut vaihtelevat suuresti. Kilpailuttamalla lainan voi varmistaa, että saa parhaan mahdollisen tarjouksen.

Asuntolainan korko on yleensä lainan suurin kulu. Korkojen lisäksi lainaan voi liittyä muita kuluja, kuten avausmaksu, tilinhoitomaksu ja lyhennysvapaiden käsittelymaksut.

Kilpailuttamalla lainan voi säästää rahaa sekä koroissa että muissa kuluissa. Säästö voi olla jopa tuhansia euroja lainan takaisinmaksuajan kuluessa.

Miten asuntolainat kilpailutetaan?

Asuntolainan kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Se voidaan tehdä joko itse tai lainanvälityspalvelun avulla.

Itse kilpailuttaminen:

 1. Kerää tietoa omasta taloudellisesta tilanteestasi ja asunnonostosuunnitelmistasi.
 2. Ota yhteyttä useisiin pankkeihin ja pyydä lainatarjous.
 3. Vertaile lainatarjouksia ja valitse paras tarjous.

Lainanvälityspalvelun avulla:

 1. Täytä lainahakemus lainanvälityspalvelun verkkosivuilla.
 2. Lainanvälityspalvelu lähettää hakemuksesi useille pankeille.
 3. Saat lainatarjouksia pankeilta ja voit valita parhaan tarjouksen.

Vinkkejä lainatarjousten vertailuun

Kun vertailet lainatarjouksia, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Korko: Korko on lainan suurin kulu. Vertaile lainatarjousten todellista vuosikorkoa, joka sisältää sekä koron että muut lainakulut.
 • Lainan takaisinmaksuaika: Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän korkoja maksat. Valitse laina-aika, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi.
 • Muut kulut: Kiinnitä huomiota myös lainan muihin kuluihin, kuten avausmaksuun, tilinhoitomaksuun ja lyhennysvapaiden käsittelymaksuihin.
 • Lainan ehdot: Lue lainan ehdot huolellisesti läpi ennen lainan ottamista.

Neuvottele pankeille kanssa

Kun olet saanut lainatarjouksia useilta pankeilta, voit neuvotella niiden kanssa paremmasta tarjouksesta. Voit esimerkiksi pyytää alhaisempaa korkoa tai lyhyempää laina-aikaa.

Neuvottelussa on tärkeää olla kärsivällinen ja periksiantamaton. Älä pelkää hylätä tarjousta, jos et ole siihen tyytyväinen.

Asuntolainan kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Kilpailuttamalla lainan voi säästää jopa tuhansia euroja.

Muista:

 • Aloita lainan kilpailuttaminen hyvissä ajoin ennen asunnon ostoa.
 • Kerää tietoa omasta taloudellisesta tilanteestasi ja asunnonostosuunnitelmistasi.
 • Vertaile lainatarjouksia huolellisesti ja valitse paras tarjous.
 • Neuvottele pankeille kanssa paremmasta tarjouksesta.

Oma etätyöpiste? Kun suunnittelet remonttia, ammattilaisen apu voi olla korvaamatonta. Olipa kyseessä sitten pieni pintaremontti, kylpyhuoneen uudistus tai koko talon kunnostus, kokeneen ammattilaisen palkkaaminen takaa, että työ suoritetaan korkealaatuisesti, tehokkaasti ja turvallisesti. Ammattilaiset tuovat mukanaan paitsi asiantuntemuksensa ja kokemuksensa, myös tietämyksen rakennusmääräyksistä ja -standardeista. Remppatori auttaa löytämään sopivat tekijät sopivaan hintaan – kokeile palvelua suoraan tarpeeseen.

Trackbacks & Pings

Vastaa