Mitä kuuluu omalle kryptosijoituksellemme

Olemme pariinkin otteeseen kertoneet, että olemme itsekin testailemassa kryptovaluuttoja. Vielä kuitenkin pääsijoituspanostukset ovat perinteisissä lajeissa kuten pörssiosakkeet ja rahastot, mutta olemme myös laittaneet testimielellä hieman sijoituksia kryptovaluuttoihin. Sinäkin voit aloittaa oman taivalluksesi vaikka tämän Coinmotionin kutsulinkkini kautta.

Tässä vaiheessa, ennenkuin mennään eteenpäin, pitää jälleen muistuttaa, että kryptovaluutat eroavat oleellisesti kaikesta perinteisestä sijoittamisesta. Kryptovaluutat ovat 100 % digitaalista valuuttaa, omaisuutta, mitä ei ole oikeasti kolikkoina olemassa, vaikka näitä maksuvälineitä kolikoiksi sanotaankin.

Lisäksi on tärkeätä ymmärtää, että kryptovaluuttojen kurssit liikkuvat huomattavast herkemmin ja enemmän kuin osakkeiden, ja tämä meidän esimerkkimme ei ole missään mielessä sijoitusneuvo, vaan esimerkki siitä, miten meidän omien pienten sijoitusten kanssa on mennyt. Kannattaa myös muistaa, että kryptovaluuttoja, joihin voit sijoittaa on todella paljon. Kryptovaluutat vaativat aikaa ja kärsivällisyyttä, tai voit luonnollisesti harrastaa niillä myös eräänlaista päiväkauppaa, kunhan muistat kaikki mahdolliset kaupankäyntiin liittyvät kulut, etteivät ne sitten vie sinun mahdollisia voittojasi.

Oma lompakkomme

Meillä on lompakossamme tällä hetkellä vain kolmea kolikkoa eli Bitcoin, Shiba Inu ja Cardano. Miten näillä on mennyt, jos vaikka otetaan vain viimeiset 3 kuukautta katsonta-ajanjaksoksi:

Cardanon kurssi on tipahtanut noin 16% ja, mutta meillä kyseiset kolikot ovat olleet kauemmin, ja jos katsookin 6 kk kehitystä niin Cardanon kurssi on vaipunut 56,95%…… eli näistä kolikoista emme irtaudu ennenkuin edes osa arvosta on palautunut.

Shiba Inu on myös ollut jo jonkinaikaa lompakossamme, ja sen 3 kuukauden suunta on +16%, mutta puolen vuoden tulos on vielä -67,52%, ja Shibat ovat meillä olleet kyllä jo yli 3 kuukautta.. joten nämäkin ovat tulleet hankinnastaan alaspäin.

Bitcoin on arvoltaan ja määrältään lompakkomme suurin ja suuntaus on silläkin ollut viime aikoina alaspäin, joskin Bitcoinin vaihtelut ovat aina kovia, ja viimeiset 6kk sekin on menettänyt reilut 35 % arvostaan – meillä BTC ei ole ollut niin kauaa, joten meillä niiden arvo on laskenyt vain muutamalla prosentilla.

Vastaa