Pikavippi ja maksuhäiriömerkintä: onko lainaa mahdollista saada?

Pikavippi ja maksuhäiriömerkintä ovat kaksi asiaa, jotka eivät perinteisesti ole kulkeneet käsi kädessä. Suomen lainsäädäntö kieltää pikavippien myöntämisen luottotiedottomille, ja useimmat lainanantajat noudattavat tätä sääntöä tiukasti. Tämä asettaa maksuhäiriömerkinnän saaneet ihmiset vaikeaan tilanteeseen, jos heillä ilmenee äkillinen rahantarve.

Onko lainaa ilman luottotietoja mahdollista saada? – Kyllä on mahdollista, mutta tarvitset todennäköisesti takaajan.

  • Joukkorahoitus: Joukkorahoituspalvelut tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa yksityisiltä sijoittajilta. Lainan ehdot ja korko määräytyvät joukkorahoituskampanjan onnistumisen mukaan.
  • Ystävät ja perhe: Läheiset ihmiset voivat olla avuksi taloudellisessa tiukassa paikassa. Lainaaminen perheenjäseneltä tai ystävältä voi olla hyvä vaihtoehto, jos summa on pieni ja takaisinmaksuaika lyhyt.
  • Sosiaalitoimisto: Sosiaalitoimisto voi myöntää toimeentulotukea hätätilanteissa. Tukea voi hakea esimerkiksi ruokaan, asumiseen tai lääkkeisiin.
  • Takuusäätiö: Takuusäätiö voi myöntää takauksen pankkilainalle, jos hakija ei itse pysty saamaan lainaa luottotietonsa vuoksi.

Muista nämä, jos harkitset lainaa ilman luottotietoja:

  • Vertaa eri vaihtoehtoja: Älä tartu ensimmäiseen tarjottuun lainaa, vaan vertaa eri lainanantajien ehtoja ja korkoja.
  • Lue lainan ehdot huolellisesti: Varmista, että ymmärrät kaikki lainan ehdot ja seuraukset ennen sen allekirjoittamista.
  • Älä ota lainaa, jos et pysty maksamaan sitä takaisin: Lainan takaisinmaksu on ensiarvoisen tärkeää, jotta vältyt uusilta maksuhäiriömerkinnöiltä.

Huomioithan, että tämä artikkeli on tarkoitettu ainoastaan tiedoksi. Se ei ole taloudellista neuvontaa.

Vastaa