Kryptosijoittamisen viisi vaaran paikkaa

Vaikka kryptosijoittaminen voi tarjota houkuttelevia tuottoja, on tärkeää huomioida myös sen riskit. Tässä on viisi vaaran paikkaa, jotka ovat yleisiä kryptosijoittamisessa:

 1. Volatiliteetti: Kryptomarkkinat ovat erittäin volatiilisia, mikä tarkoittaa, että niiden arvo voi vaihdella nopeasti ja dramaattisesti. Tämä voi johtaa suuriin tappioihin sijoittajille, jotka eivät ole valmiita kestämään tällaista riskiä.
 2. Sääntelyriskit: Sääntely-ympäristö kryptovaluutoille on vielä kehittyvä, mikä voi johtaa epävarmuuteen ja riskiin. Uudet lakiehdotukset voivat rajoittaa kryptovaluuttojen käyttöä tai kauppaa tietyissä maissa, mikä voi vaikuttaa niiden arvoon.
 3. Tietoturva: Kryptovaluuttojen kaupankäynti on erittäin riippuvaista tietokonejärjestelmistä, mikä tekee niistä alttiita tietomurroille ja hakkereille. Jos kryptovaluutan kaupankäyntialusta tai lompakko joutuu hakkeroinnin kohteeksi, sijoittajat voivat menettää sijoituksensa. Kaikki tapahtuu nykyään nopeammin kuin ennen – on sitten kyse ostamisesta tai myymisestä, tai siitä tiedon hakemisesta ja suoratoistolla ohjelmien katselemisesta. Tässä kaikessa iso tekijä on laajakaistat ja valokuitu – millainen vaihtoehto sinulla on käytössäsi, ja oletko tyytyväinen sen nopeuteen ja toimintavarmuuteen?
 4. Heikko likviditeetti: Joillakin pienemmillä kryptovaluutoilla voi olla heikko likviditeetti, mikä tarkoittaa, että niiden kauppaan ei ole paljon osallistujia. Tämä voi johtaa hintojen nopeisiin muutoksiin ja tehdä niiden ostamisen tai myymisen vaikeammaksi.
 5. Petos ja huijaukset: Kryptovaluuttojen suosion myötä on myös lisääntynyt petoksia ja huijauksia kryptovaluuttojen nimissä. Sijoittajien on tärkeää olla tarkkana ja tehdä taustatutkimusta ennen kuin sijoittavat mihinkään kryptovaluuttaan tai -hankkeeseen.

On tärkeää huomioida, että kryptosijoittaminen ei sovi kaikille ja että se voi olla erittäin riskialtista. Ennen kryptosijoituspäätöksen tekemistä on tärkeää tutustua perusteellisesti kryptomarkkinoihin ja niiden riskeihin.

Tietoturva ja sijoittaminen – mitä pitää muistaa

Tietoturva on erittäin tärkeä tekijä sijoittamisessa, sillä sijoittajat käsittelevät yleensä arkaluontoisia tietoja, kuten henkilökohtaisia tietoja, pankkitietoja ja sijoitussalkun tietoja. Tässä on joitain asioita, jotka sijoittajien tulee muistaa tietoturvan varmistamiseksi sijoitustoiminnassa:

 1. Käytä luotettavaa sijoituspalveluntarjoajaa: Valitse sijoituspalveluntarjoaja, jolla on hyvä maine tietoturvan suhteen. Tarkista, että heillä on asianmukaiset tietoturvakäytännöt ja -sertifikaatit.
 2. Suojaa salasanasi: Käytä vahvoja salasanoja ja älä jaa niitä kenenkään kanssa. Vaihda salasana säännöllisesti ja käytä monimutkaista salasanasuojainta.
 3. Varmenna yhteytesi: Käytä turvallisia verkkosivustoja ja varmista, että käytät suojattua yhteyttä, kun käytät sijoituspalveluja tai siirrät rahaa.
 4. Ole varovainen sähköpostien ja viestien suhteen: Älä klikkaa epäilyttäviä linkkejä tai avaa liitetiedostoja tuntemattomilta lähettäjiltä. Ole erityisen varovainen sähköposteissa, jotka pyytävät henkilökohtaisia tietoja tai rahansiirtoja.
 5. Seuraa sijoitustilisi aktiivisesti: Seuraa sijoitustilisi säännöllisesti ja tarkista, että kaikki siellä olevat tiedot ja tapahtumat ovat sinun tekemiäsi.
 6. Päivitä laitteesi ja ohjelmistosi: Päivitä tietokoneesi ja mobiililaitteesi säännöllisesti, jotta suojaat niitä uusilta uhilta. Asenna myös tietoturvaohjelmisto ja päivitä se säännöllisesti.
 7. Käytä monikerroksista todennusta: Käytä monikerroksista todennusta, jossa tarvitaan vahvistus kahdelta eri lähteeltä, kuten salasana ja tekstiviesti, jotta voit kirjautua sisään sijoitustilillesi.

Sijoittajan on tärkeää ymmärtää, että tietoturva on jatkuva prosessi, jota on pidettävä yllä jatkuvasti. Muista seurata uusimpia tietoturvauhkia ja päivittää turvallisuuskäytäntöjäsi sen mukaan.

Oman talouden paikkaaminen

Tämä nopeutunut maailma tarkoittaa myös sitä, että rahaliikenne on nopeutunut ja erilaiset pikavipit ja nopeat verkkolainat ovat saatavilla monista paikoista, nopeasti ja ilman henkilökohtaisia tapaamisia – siksi nykyään puhutaankin entistä enemmän oman talouden hallinnasta, ja siitä että lainanhakijan tulisi ymmärtää itse oman taloutensa tilanne paremmin kuin ennen, ja osata toimia sen mukaisesti- myös lainaa tai pikavippiä hakiessaan, sillä aina välillä arki vaatii lisärahoitusta. Oman talouden kehittämisajatuksiin liittyy myös se, että nykyään pyritään löytämään ns. passiivisia tulonlähteitä.

Trackbacks & Pings

 • Kryptovaluuttojen turvallisuus ja haavoittuvuudet - Kryptopankki.com :

  […] Kryptovaluuttojen turvallisuus perustuu useisiin keskeisiin tekijöihin. Ensinnäkin, niiden käyttämä lohkoketjuteknologia takaa transaktioiden pysyvyyden ja eheyden. Lohkoketju on hajautettu tietokanta, joka tallentaa kaikki kryptovaluutan transaktiot aikajärjestyksessä. Tämä estää transaktioiden muokkaamisen ja väärentämisen. […]

  11 kuukautta ago

Vastaa