Kryptot ja sijoittaminen: ovatko kryptot riskisijoitus

Otsikkoon voidaan vastata erittäin yksiselitteisesti, että kryptot ovat varsin aktiivinen sijoituskohde, missä eri sijoituskohteiden arvot saattavat vaihdella kovasti jo päivittäisellä tasolla ja siksi kryptosijoittaminen soveltuu paremmin sellaisille sijoittajille, joilla on aikaa seurata markkinoita lähes päivittäin, ja joilla kenties on parempi kyky käsitellä isoja riskejä. Esimerkiksi ottamalla edullisen lainan, ei välttämättä kannata lähteä kryptomarkkinoille – lainavivulla kryptomarkkinoille lähteneistä on paljon raskaita kertomuksia varsinkin bitcoin-sijoittajista USA:n mantereella.

Kryptot ja riskisijoittaminen

Sijoittamiseen liittyy aina riski, ja se kuinka suuri riski on, on hyvä selvittää mahdollisimman hyvin ennen sijoittamisen aloittamista. Erilaisia kryptovaluuttapörssejä on pilvin pimein ja aloitteleva kryptovaluuttasijoittaja onkin pää pyörällä mihin alustaan voi luottaa ettei vain tule huijatuksi.

Kryptot eivät sovellu myöskään välttämättä vastuullisille sijoittajille, sillä kryptovaluutan louhiminen on energiaakuluttavaa toimintaan, joten jos olet vastuullisesta sijoittamisesta kiinnostunut, olet todennäköisesti myös ilmastokriittinen, joten se kannattaa ottaa myös huomioon.

Binance -kryptovaluuttapörssi

Binance on kiinalaistaustainen maailmanlaajuinen kryptovaluuttapörssi, joka on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Sen kryptotarjonta on huippuluokkaa, lisäksi pörssistä löytyvät myös futuurit, staking, oma IEO-alusta ja paljon muuta! Binancea käytetään pääasiassa krypto-krypto -pörssinä eli et voi suoraan ostaa satoja eri altcoineja euroilla tai dollareilla. Suurin osa kaupoista tehdään bitcoineilla.

Suomalainen Coinmotion

Coinmotion-palvelun taustalla on suomalainen yhtiö Coinmotion Oy (aiemmin Prasos Oy). Yhtiö vaihtoi nimeä selkeyttääkseen brändiä Coinmotionin alle. Coinmotionissa on noin 100.000 eurooppalaista asiakasta. Kyseessä on kotimainen, hyvämaineinen palvelu, jota pyörittävät Suomen tunnetuimmat Bitcoin-osaajat. Perinteisen kaupankäynnin lisäksi Coinmotion tarjoaa myös korkotilin sekä helpon tavan kuukausisäästää kryptovaluuttoihin. Palvelussa ei ole ollut käytännössä koskaan yllättäviä käyttökatkoja, minkä lisäksi kryptovaluutat ovat olleet koko sen olemassaoloajan 100-prosenttisesti turvassa.

Kraken kryptovaluuttapörssi

Kraken on yksi maailman turvallisimmista alustoista. Koska yrityksen perustajalla on kokemusta hakkeroinnista, on hakkerointiyritysten varalta pyritty suojautumaan todella hyvin.

Valtaosa varoista on säilytyksessä kylmävarastossa ja palvelimet sijaitsevat korkean turvallisuuden tiloissa, joissa käytetään aseistettuja vartijoita ja huipputason videovalvontaa.

Crypto.com

Crypto.com on perustettu vuonna 2016, projekti käynnistyi aluksi Monaco (Card) -nimellä. Tarjolla on viiden eri tason kortteja ja matalin taso on ilmainen. Tarvitsee vain ladata Crypto.comin sovellus, suorittaa pakollinen KYC ja tilata kortti sovelluksen kautta. Kyseessä on tarjonnaltaan markkinoiden suurimpia pörssejä suppeampi kauppapaikka, mutta tarjolla on muutamia herkullisia ominaisuuksia. Käyttäjä pääsee käsiksi erilaisiin tarjouksiin lukitsemalla pörssiin CRO-tokeneita. Jos lukitsee pörssin kautta 10.000 CRO tokenia, sille saa noin 20% vuosikoron sekä pääsyn The Syndicate-palveluun.

Kryptovaluutat ovat yleensä suunniteltu pörssien kaupankäyntiin sopiviksi, mutta niillä voi olla myös rajattu käyttötarkoitus esimerkiksi suljetun ryhmän maksuvälineenä. Useimmat kryptovaluutat toimivat hajautetussa ympäristössä ja niitä ei hallitse valtio tai yksittäinen pankki. Osa pankeista käyttää nopeaa Ripple-verkkoa (kolmanneksi suurin kryptovaluutta tämän kirjoituksen hetkellä), mutta se ei ole louhittava lohkoketjuun perustuva kryptovaluutta ja kehittäjä omistaa siitä yhä yli puolet, jolloin se pystyy kontrolloimaan Ripplen arvoa. Muissa valuutoissa arvo perustuu ihan puhtaasi kysynnän ja tarjonnan mukaisesti kryptopörsseissä. Kryptopörssi tarkoittaa verkkopalvelua, jossa voi vaihtaa, ostaa ja myydä kryptovaluuttoja. Pörsseissä voi vaihtaa bitcoineja muihin virtuaalivaluuttoihin sekä joissain niistä voi käyttää suoraan euroja tai dollareita. Kryptopörssit ovat auki 24/7, joten voit treidata juuri silloin, kun itse haluat. Pörssien tarjonta vaihtelee altcoinien osalta paljon ja myös kaupankäyntikulut vaihtelevat hieman. Jos olet erittäin aktiivinen treidaaja, suosittelen käyttämään alle 0,1 % tapahtumalta maksavaa kryptopörssiä. Toisaalta pörssin turvallisuus ja maine, ovat tärkeitä, joten niistä voi hyvinkin maksaa hieman ylimääräistä.

Vastaa